5 TIPS OM VIDEOMARKEDSFØRING

  • Innsikt
  • Kunnskapsdeling

Therese Andvik Rygg
Daglig leder i Happy Studio AS og nestleder i SRF styret

Jeg trenger ikke lenger å argumentere for hvorfor video er en viktig del av innholdsmarkedsføringen. Mange har nå testet dette og fått gode resultater. Video fungerer veldig bra for å forklare en tekst, eller står fint alene for å skape aktivitet og nysgjerrighet rundt en kampanje. Det som er viktig å tenke på er hva man skal formidle, hvilke resultater man ønsker å oppnå og hvordan dette kan bygges videre på.

Det handler om de gode ideene, og om å engasjere og involvere målgruppen.

Her er 5 tips til hvordan man kan lykkes med videomarkedsføring:

1. Lag en god plan
Lag videoer som samsvarer med selskapets strategiske merkevareprosess. Istedenfor å poste en og en video om et produkt, lag en plan som henger sammen. Kan du produsere videoer som har en naturlig seriefunksjon? Sett deg et mål og lag en publiseringsplan om hva du vil poste og når, for å skape interesse og opprettholde den.

2. Skap engasjerende innhold
Hva er det som engasjerer? Hvordan skal jeg engasjere kundene mine på en fin og troverdig måte? En god historie kan løse et problem for dine kunder. Vis dem hvordan, synligjør problemet og løs det – enkelt. Tenk gjerne på en hovedperson som går igjen, slik at du bygger en profil og konsept rundt videomarkedsføringen.

3. Lag underholdende videoer
Underholdning trenger ikke å være at folk skal le så de griner hver gang. Underholdende videoer kan være hverdagsøyeblikk på film. Få engasjerende mennesker foran kamera og planlegg hva og hvordan. Tenk enkelt og bruk tid på dette. Det er flott at videoer blir delt, men forstå hvorfor de gjør det. Er målgruppen fra 14-20 og de på 35-45 deler – da har man ikke truffet på budskapet – selv om folk deler.

4. Del tips og triks
Still spørsmålet; hvorfor skal målgruppen følge oss? Hva kan vi fortelle som gir merverdi for våre kunder og hvordan kan vi formidle all den kunnskap vi sitter på? Hvilke poster gir mest respons og hvordan kan vi optimalisere?

5. Vis istedenfor å fortelle
Du har kort tid til å komme frem til budskapet, før de fleste scroller videre. De tre første sekundene er avgjørende, snakker du deg bort – har de mistet interessen. Tenk over hvordan du starter videoen. Hva ville du stoppet opp ved? Anbefalt lengde på video er maks 1 min.

Og til slutt – IKKE GLEM Å TEKSTE VIDEOEN.
På Facebook ser opptil 85% filmen uten lyd.

 

Skjermbilde 2016 06 28 kl. 09.53.39

Her ser du et eksempel på hvordan videomarkedsføring via Facebook ble gjort for Hansadagene 2016.
Se videoen her