KIND kåret til årets byrå i Europa!

Bergen/Warsava, 8 juni 2019

Det norske branding-byrået KIND, er kåret til årets byrå i Europa 2019 av European Design Awards. Utmerkelsen anerkjenner det mest kreative og suksessfulle design-byrået på kontinentet. Å vinne denne prisen i konkurranse med de beste byråene i Europa er en enorm anerkjennelse. I tillegg til «Årets byrå i Europa» (European Agency of the year), vant KIND to gull og et sølv i kategoriene «Brand logo», «Integrated Identity Applications» og «Food & Beverage Packaging».

«Årets European Design Awards har hatt et rekordhøyt antall innsendelser, og kvaliteten på designarbeidet i Europa er ekstremt høy. KIND har en unik tilnærming til emosjonell merkevarebygging, og har bevist at de kan levere et fantastisk konseptuelt arbeid. Med sin eksepsjonelt sterke posisjon i branding- og designmarkedet, var de et klart valg til topplasseringen i 2019», ifølge Demetrios Fakinos (Direktør og partner i European Design Awards).

Første norske (og skandinaviske) byrået som vinner prisen

Denne høythengende utmerkelsen er toppen av kransekaken for dette talentfulle og ambisiøse branding-byrået. Den høyeste anerkjennelsen i ED-Awards hvert år er kåringen av det beste byrået på kontinentet. Denne tittelen har blitt tildelt Europas beste byrå i en årrekke, og det er første gang i konkurransen sin historie at den gjeveste prisen går til et byrå fra et av de skandinaviske landene.

«I KIND arbeider vi med en holistisk tilnærming til merkevarebygging, med et sterkt fokus på det emosjonelle, for markedsledende kunder over hele verden. Gjennom strategisk forankret design, merkevarebygging og kreativitet har vi bevist at vi kan skape langsiktige konkurransefortrinn for våre kunder. At vårt arbeid blir sett og anerkjent av eliten av Europas designkritikere- og journalister er en stor ære. Å motta prisen som Europas beste byrå, er en stor anerkjennelse ikke bare for oss, men for norsk- og skandinavisk design generelt. Vi er et ambisiøst selskap med mål om å etablere oss som et ledende branding-byrå i verden. Denne utmerkerkelsen viser at vi er på god vei», sier Tom Emil Olsen (Grunnlegger og leder av Kind)

European Design Awards - Samler Europa sin design elite

The European Design Awards, er en årlig prisutdeling for europeiske branding- og designbyråer. Prisutdelingen hyller enestående arbeider innen kommunikasjonsdesign i Europa. Siden 2007 har forlag, journalister, redaktører og akademikere samlet seg årlig for å evaluere og anerkjenne de beste eksemplene på kommunikasjonsdesign som finnes på kontinentet. I tillegg kårer de årets beste byrå, som den øverste utmerkelsen.

European Design Awards skiller seg fra andre konkurranser fordi den er drevet og juryert av design-kritikere og journalister som er kuratorer for design i sitt daglige virke. Som sådan gir det også byråene muligheten til å gjøre deres arbeid synlig for et bredere publikum (gjennom mediene som jurymedlemmene representerer).

European Design Awards sin festival arrangeres hvert år i en ny Europeisk vertsby, med prisutdelingen og de største utmerkelsene som et avsluttende høydepunkt. Dette skaper en ideell mulighet for de mest kreative byråene og menneskene til å samles, la seg inspirere, måle seg med og feire hverandre.

Juriert av Europas ledende designkritikere og -journalister

Dommerne i European Design Awards er erfarne designjournalister og -kritikere fra hele Europa. ED-Awards skiller seg fra andre designpriser fordi juryen ikke består av designere, men av designjournalister og -kritikere; folk som bedømmer design og merkevarebygging som sitt levebrød. Juryen består av representanter fra femten av de høyest respekterte designmagasinene i Europa.

Årets byrå i Europa (European Agency of the year) Størst i ED-Awards er kåringen av det mest kreative vellykkede byrået på kontinentet. Denne tittelen blir tildelt Europas beste byrå hvert år, og i år ble det altså det kreative og ambisiøse norske byrået KIND, som ble den ubestridte vinneren.

Hvert år blir resultatet annonsert under en seremoni holdt av årets europeiske vertsby. I år ble European Design Awards sine seremonier (og tilhørende arrangementer) holdt i Warszawa i Polen.

Den offisielle annonseringen av vinnerne fant sted i Warszawa sitt Nowy Teatr lørdag 8. juni. I forkant av seremonien, var det avholdt et rikt program med hendelser. Siden Warszawa var årets vertsby, var programmet i år samordnet med de polske grafiske designprisene og den veletablerte Element Talks-konferansen.

Våre Partnere