Den store Bærekraftsdagen - fra preik til handling

For tredje år på rad inviterer vi til den Den Store Bærekraftsdagen i Bergen. Vårt mål er å gi deg inspirasjon fra noen av landets ledende selskaper som jobber grundig og systematisk med bærekraft. Teamet har aldri vært viktigere. Samtidig må vi navigere i en jungel med populærord som Taksonomi, Klimakur, Green Deal, Regenerative organisasjoner, Det grønne teknologiskiftet, Feecycle og så videre.

Vi har derfor valgt å holde oss til det enkle temaet - fra preik til handling.

De to siste årene har det vært fulle hus og påmelding til arrangementet er nå åpent. Hvor mange det blir plass til kommer an på restriksjonene fra myndighetene. Her gjelder første-mann-til-mølla.

En ny dato blir satt hvis arrangementet ikke kan avholdes fysisk. Vi vil møtes!

Arrangementet blir klassifisert som en Grønn Konferanse. SRF vil i samarbeid med Grieghallen sørge for at konferansen tilfredsstiller kravene.

Program:

08.00-08.30 Registrering, kaffe og frokost står klar på bordene. Runde bord med 5 personer pr. bord og en meters avstand

08.30-08.40 Velkommen v/Mariell Sæternes og Svein Roger Selle

08.40-09.05 Trine Lerum Hjellhaug, Lerum AS: Å konservere betyr Å TA VARE PÅ

09.05-09.30 Morten Torlei, AVA of Norway: Made to last – en suksesshistorie fra Bergen

09.30-09.55 Anita Nybø, Fløyen: Norges grønneste destinasjon

09.55-10.25 Kaffepause

10.25-10.30 Mariell/Svein Roger

10.30-10.55 Anders Fagernæs, Norwegian: Bærekraft på lavpris-vis

10.55-11.20 Stine Lise Hattestad, KPMG: Fra preik til handling

11.20-11.30 Avslutning v/Mariell/Svein Roger

Arrangementet arrangeres i samarbeid med:


Arrangementet er støttet av:

tor. 09. september

Den store Bærekraftsdagen - fra preik til handling

08:00 - 11:30
Grieghallen, Edvard Griegs plass, Bergen, Norge
SRF-medlemmer: 990,- eks. mva Ikke-medlemmer: 1500,- eks. mva
Arrangementet er ferdig.

Trine Lerum Hjellhaug, Lerum AS

Eigar

«Å konservere betyr Å TA VARE PÅ»

Trine Lerum Hjellhaug er 4. generasjonseigar i saft- og syltetøyprodusenten Lerum AS i Sogndal. I snart 114 år har Lerum teke vare på frukt og bær. No ønskjer Lerum å verte enno tydlegare på korleis dei jobbar med berekraft. Det handlar om å gjere det enkelt. Det handlar om å ta vare på.

Anders Fagernæs, Norwegian

Vice President Sustainability

«Bærekraft på lavpris-vis»

Anders har vært ansvarlig for å utvikle flyselskapets klima- og miljøstrategi midt oppi luftfartens største krise gjennom tidene. Han vil dele sine erfaringer og råd for å lykkes med bærekraftarbeidet og forklare hvorfor han mener lavprismodellen har sterkest grønn konkurransekraft. Anders er samfunnsøkonom, og tidligere fagansvarlig for bærekraft og samfunnsansvar i Geelmuyden Kiese.

Anita Nybø, Fløyen

Administrerende Direktør

«Norges grønneste destinasjon»

Anita har siden 2015 vært ansatt for utvikle Fløibanen til destinasjon Fløyen. Hun har tidligere erfaring fra Scandic Hotels, SAS og Berg-Hansen Reisebyrå. Nå har Fløyen satt seg et stort mål og skal gå fra utsikt til innsikt. Hvilke grep og omstilling må til for å ivareta fotavtrykk fra 2 millioner gjester på en bærekraftig måte?

Morten Torlei, AVA of Norway

Gründer og Administrende Direktør

«Made to last – en suksesshistorie fra Bergen»

Morten har vokst opp med en høytrykkspyler i hånden, og han har på kort tid utviklet AVA of Norway til å bli markedsleder i Norge. Nå rulles konseptet med brukervennlige og bærekraftige løsninger ut i Europa. Her får du høre mer om innovative løsninger som: kanskje verdens beste garanti på høytrykk, Non-Profit Spare Parts og et nytt Right to Repair - program.

Stine Lise Hattestad Bratsberg, KPMG

Partner, Advisory/ KPMG Pure Sustainability

«Fra preik til handling»

Stine har oppnådd internasjonal annerkjennelse for arbeidet med FNs bærekraftsmål som rammeverk i strategiarbeid både for privat og offentlig sektor, samt samarbeidsprosjekter på tvers av sektorer.

Hun har 20 års erfaring fra rådgivingsbransjen og har selv gründet og solgt to selskap. Stine er partner og ansvarlig for å lede arbeidet med bærekraft i KPMG Pure Sustainability. De siste 10 årene har hun kun jobbet med fagfeltet samfunnsansvar og bærekraft og vært en pioner på området i Norge.

Hun har spesielt god kunnskap om FNs bærekraftsmål da hun bidro med innspill til målene før de ble lansert i 2016. Hennes tidligere selskap lanserte bærekraftsmålene sammen med UD for første gang i Norge august 2015. Stine er brukt av FN som spesialist på området og holdt innlegge på High Level Political Forum i FN allerede i 2016, samt vært en del av Norges delegasjon til FN-møter i forbindelse med bærekraftsmålene. Flere av de selskapene, kommunene og organisasjonene som ligger lengst frem i arbeidet med å inkludere bærekraft inn i forretningsstrategi og egen virksomhetsstyring har vært og er hennes kunder.

Svein Roger Selle

CEO i Selle & Partners

Svein Roger Selle er Gründer og CEO i Selle & Partners – bærekraftig business - som hjelper bedriftsledere, selskaper og organisasjoner med forretningsutvikling og ta en tydelig posisjon i det grønne skiftet. Svein Roger sine spesialområder er bærekraft, konseptutvikling og strategisk posisjonering. Styreleder Bærekraftige Liv Norge, Co-Founder TerraVera, leder kommunikasjon og profileringskomite One Ocean Expedition, ex partner, viseadm direktør og bærekraftsansvarlig Geelmuyden Kiese Gruppen.

Våre Partnere