Kåring av de beste kreative arbeidene som er laget i Vestland.

SRF KUBEN

Frist for innlevering er nå gått ut.

SRF kårer hvert år de beste kreative arbeidene som er laget i Vestland. Ryktene går om at det har blitt produsert mye godt arbeid selv i tøffe tider i 2022!

Det konkurreres i alt fra beste “identitet” til “årets nykommer”, totalt 18 kategorier. Vi åpner opp for innlevering av arbeid i begynnelsen av februar med siste innleveringsfrist onsdag 8. mars 2023.

Lurer du på i hvilken kategori jobben din skal/bør sendes inn? Eller har du andre spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt, så hjelper vi i deg med å vurdere hvor den passer best. Send en mail til post@srf.no så tar vi det derfra!

Innlevering

Regler

Hvem kan delta?
Alle byråer og frilansere med adresse i Vestland kan sende inn bidrag til konkurransen. Studenter med adresse i hele verden, som opprinnelig kommer fra Vestland, kan sende inn arbeider som de er ansvarlige for, alene eller som en del av et team. Kunder som ønsker å sende inn arbeid må gjøre det via sitt byrå.

Publiseringskrav
Arbeider som sendes inn til SRF KUBEN skal være offentlig publisert i Norge eller utlandet i 2022.

Reklamekrav
De innsendte arbeidene må ha en reell oppdragsgiver. Studentarbeider er unntatt fra regelen.

Film
Alle casevideoer, filmer e.l må være på max 90 sekunder.

Hvilke kategorier kan arbeid kan sendes inn i?
Hvert arbeid kan sendes inn i max 3 kategorier (Folkets pris kommer utenom disse).

Alle innleverte arbeid skal anonymiseres
Filer som lastes opp må ikke inneholde logoer eller annet som kan spores tilbake til byrået som leverer inn. Dette for at juryen ikke skal vite hvem som har utført arbeidet. Arbeid kan leveres i tidsrommet fra begynnelsen av februar og til 8. mars.

Innlevering

Kategorier

Annonser

Print og digitale annonser

Film

Musikkvideoer, infofilmer etc.

Digital design

UX- og UIdesign, webdesign, applikasjoner. Applikasjoner kan og meldes på i Tjenestedesign hvis hensiktsmessig.

Tekst

Tekst brukt i forbindelse med markedsføring eller informasjon

Sosiale medier

Prosjekter som gjennom aktiv tilstedeværelse i sosiale medier har klart å bygge relasjoner, engasjement og ikke minst tillit for de involverte målgruppene sine.

Illustrasjon

Visualisering gjennom billedbearbeidelse, datagrafikk, tegning, grafiske uttrykk

Åpen klasse

Jobber som ikke naturlig hører inn under de andre kategoriene. Dette kan f. eks være nye og innovative arbeid (trykk, levende bilder, radio, digitalt, fysiske objekter, installasjoner, utendørs, gerilja og stunt etc.)

Student/elevarbeid

Arbeid utført av studenter eller elever som er under utdannelse og ikke jobber for byråer. Dette kan være enkeltpersoner eller grupper. Arbeidene kan være utført for «fiktive» kunder

Mediestrategi

Juryen vil se etter imponerende og innovative mediestrategier hvor kanalvalg og målgruppestyring har vært avgjørende.

Reklamefilm

Typiske reklamefilmer. Ikke musikkvideoer eller infofilmer.

Motion Graphics/Animasjon

Dette kan være f.eks: animasjon, infofilmer, bumpere, vignetter, åpningssekvenser og visual effects (vfx).

Kampanje by Busy.no

Samme konsept tatt ut i minimum 3 ulike kanaler. Arbeider som er sendt inn i kampanje kan også sendes inn i max to øvrige kategorier

Håndverk

Her bedømmes kvaliteten og styrken i håndverket. Eks her kan være trykk, art direction, produksjon, emballasje/pakningsdesign etc. Arbeider som er sendt inn i håndverk kan også sendes inn i max to øvrige kategorier

Identitet

Visuelle identiteter for bedrifter og organisasjoner, privat og offentlig, i alle bransjer. Eksempelvis: Logo, symboler, profil- og designprogrammer osv

Tjenestedesign

Offentlig / internt og konsumermarked, for eksempel digitale tjenester eller applikasjoner

Effekt

Eksempler på effekt som blir vurdert i denne kategorien er oppgang i salgstall, økning i antall besøkende, økning i markedsandel antall medlemmer, abonnenter mv. Juryen vurderer arbeidene slik: Resultatene 60% av totale antall poeng. Idé, kreativitet og uttak av strategien 40%. Dette skal svares på i caset man leverer inn: Her var vi. Hit skulle vi. Dette gjorde vi. Dette oppnådde vi. Max 5 sider i pdf + 4 bilder (jpg, png). Lastes opp på samme måte som øvrig arbeid. Bildene til de nominerte blir vist på selve prisutdelingen.

Innholdsmarkedsføring

Eksempelvis podcast, webinarer, artikler o.l som er produsert for å gi verdi til en spesifikk målgruppe.

Folkets pris by Ulriken643 og Skyskraperen

Arbeid i denne kategorien skal leveres som film evt casevideo. Arbeidene blir lagt ut under Folkets pris. Vinneren blir kåret gjennom en nettbasert avstemning og offentliggjøres under selve prisutdelingen 5. mai på Scandic Ørnen. Filmen kan maks være 90 sekunder

Innlevering

Priser

Kr. 1250,-
eks. mva (per leverte arbeid i den enkelte kategori)

Kr. 1600,-
eks. mva (per leverte arbeid i kategori Kampanje)

Kr. 100,-
eks. mva (per leverte arbeid i kategori student)

Merk! Innsendelser av arbeid er bindende og uten mulighet for tilbakebetaling. SRF sender ut samlet faktura for antall innleverte arbeid etter innleveringsfristen er gått ut 8. mars 2023.

NB! I de kategoriene en føler det naturlig å levere inn fysiske arbeid må arbeidene leveres til:

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen
Olav Kyrres gate 28
5015 Bergen

Innlevering

KUBEPARTY

Glitter og glamour blir det på Scandic Ørnen fredag 5. mai. Bli med på Bergens største bransjefest og kanskje blir du vinneren av en KUBE? Mer info om arrangementet samt påmeldingsmulighet kommer.

Jury

Juryleder. Byråleder NXT

Tanja Schøien

Tanja har vært ansvarlig for merkevarebyggingen av en rekke nasjonale og internasjonale brands i Norge og i Norden. I dag er hun byråleder for NXT, som er et fullservice reklamebyrå basert i Oslo. Schøien har også jobbet mye med samfunnsansvar og bærekraft, og er initiativtaker til bærekraftskonferansen Green Camp. Hun har vært juryleder for Årets Markedsfører, og styreleder i Markedsføringsforeningen i Oslo og Markedsforbundet i Norge.

Rådgiver Sosiale medier, Try Opt

Stine Jarl Andersen

Stine har jobbet i TRY Opt i snart 6 år, både som performance marketing manager og de siste 4 årene som Rådgiver. Hun har jobbet med en variert kundeportefølje gjennom årene med stort fokus på merkevarebyggende arbeid, og spesielt krysningspunktet mellom branding og performance.

Art Director, Good Morning Naug

Thorbjørn Naug

Thorbjørn Naug har utviklet mange kampanjer for kjente norske og internasjonale merkevarer innenfor de fleste bransjer. Han har vunnet en rekke priser i inn og utland, og har spesielt god erfaring innenfor TV og film. Han har også vært juryleder for Gullfisken.

Digital rådgiver, NOSLEEPTILLBROOKLYN

Benjamin Werring

Digital rådgiver men forkjærlighet for konverterings optimalisering og effektive medieinvesteringer. Sin unge alder til tross, har Benjamin utmerket seg i miljøet, og bransjen for øvrig ved å være foredragsholder for lokale aktører som UIA og Næringsforeningen og nasjonale aktører som Medieforum. Han har en bachelor i markedsføring og ledelse fra UIA , og 4 års relevant bransjeerfaring.

Våre Partnere