Å være en dyktig forhandler har aldri vært så viktig som det er nå. Forretningsklimaet har gått fra sterke maktpyramider og hierarkiske beslutningsprosesser til flate organisasjoner og selskaper. Makt har skiftet fra jobbtittel til forhandlingsteknikk, og i motsetning til generell oppfatning av forhandlinger, handler det mye mer om å være psykologisk smart og retorisk dyktig enn å være steinhard og sta. Med riktig kunnskap og retoriske strategier kan du motvirke unødvendige konfliktsituasjoner og få i havn den beste avtalen i stedet.

Hensikten med opplæringen er å lære konkrete strategier for å forberede og gjennomføre forhandlinger som parerer de psykologiske mekanismene som ellers står i veien. Du får forståelse for hvordan du blir overbevisende og hva du trenger å si for å overbevise de ved forhandlingsbordet. Under opplæringen vil du få konkrete strategier for hvordan du effektivt kan strukturere en forhandling for å styrke hånden din - selv om du går inn med en ulempe. Vi går også inn på hvordan du takler "dirty tricks", hvordan du får den andre til å jobbe med deg i stedet for mot deg og hvordan du forhandler uten "harde hansker".

I praksis blir verktøyene deretter brukt gjennom enkle og kreative øvelser med tilbakemelding. Resultatet av opplæringen er at du får en klar plan for hva du trenger å gjøre før en forhandling og hva du har å si i forhandlingen for å maksimere sjansene dine for å få det du ønsker.


Punkter som vi går igjennom på kurset:

  • Introduksjon til moderne forhandlingsteknikk

  • De tre områdene i forhandlingene

  • Tre måter å få den informasjonen du trenger

  • Nei på tre måter - og hvordan få dem til et ja

  • Hvordan er du tøff i forhandlingene, men hyggelig mot personen 

  • Hvordan forberede deg på selvtillit!
  • Effektiv argumentasjonsteknikk

  • Gjør meldingen din attraktiv for mottakeren
  • Vilkårene som presser forhandlingen i riktig retning


Program:

08.30 - Registrering og enkel frokost & kaffe

09.00 - Oppstart kurs

11.30 - Lunsj

15.30 - Kurs avsluttet

tir. 31. mars

SRF KURS: Forhandlingsteknikk - Foreløpig utsatt til etter sommeren

09:30 - 16:30
2450,- for medlemmer. 3450,- for ikke-medlemmer.
Arrangementet er ferdig.

Anna Ekblom

Retoriker og foreleser, Snacka Snyggt Retorikbyrå

Anna Ekblom er retoriker og foreleser på Snacka Snyggt Retorikbyrå i Stockholm, der hun holder forelesninger, kurs og individuelle treninger. Hun inviteres ofte inn som retorikkekspert i medier, magasin og podcasts, skriver artikler og medvirker i TV4 Nyhetsmorgon. Hun foreleser i alt fra forhandlingsteknikk til hersketeknikker og gir deg verktøy for hvordan du får ditt budskap å nå frem med fremgang.

Våre Partnere