Når Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival åpner dørene 5.–6. september, er det med rekordmange påmeldte lokalmatprodusenter fra hele Vestlandet. Interessen har aldri vært større, og jubileumsutgaven markerer seg med flere utstillere, kurs og opplevelser enn noensinne.
– Vi opplever en fantastisk respons fra produsenter som ønsker å være med. I år fyller vi 25 år, og det merkes at engasjementet for lokalmat og bærekraft er sterkere enn noen gang, sier Alexandra Krage Angell, daglig leder for Matarena/ Bergen Matfestival.
Hele Vestlandet på ett fat
I år blir det flere kurs og masterclasses enn noensinne, med toppkokker, sommelierer og produsenter som deler av sin kunnskap. Her kan publikum lære alt fra å tilberede sesongens råvarer til å matche mat og drikke på profesjonelt nivå.
Sjekk ut alle kursene; https://matfest.no/kurs/
Over 150 utstillere og lokalmataktører er i sving når vi fyller Festplassen i hjertet av Bergen, med alt fra fersk sjømat og håndverksoster til prisbelønte sidere, bakverk og kortreiste grønnsaker. I tillegg tilbys et omfattende kurs- og aktivitetsprogram for både bransjen og publikum.
Bærekraft i fokus – og Norges lengste gulrotkake
Festivalen åpnes offisielt fredag 5. september kl. 13.00, og markeringen blir alt annet enn tradisjonell. Sammen med elever fra Restaurant- og matfag-linjene i Bergen og omegn – samt gjesteelever fra St. Maria de Feira i Portugal – skal festivalen lage Norges lengste gulrotkake. Kaken bakes av overskuddsgulrøtter og andre overskuddsvarer, som et smakfullt symbol på festivalens fokus på bærekraft og reduksjon av matsvinn.
En møteplass for hele mat-Norge – og en fremtidig vekstnæring
Bergen Matfestival er en av landets største arenaer for lokalmat og drikke. Festivalen samler produsenter, kokker, bransjefolk og publikum i tre dager fylt med inspirasjon, læring og matglede.
– Vi skal vise bredden og kvaliteten i det Vestlandet har å by på, og skape en arena der folk møtes over gode smaker og historier. Lokal matproduksjon i regionen er i vekst, men vi trenger enda flere som vil satse i årene som kommer. Ved å løfte frem produsentene og historiene deres, håper vi å inspirere både publikum, bransjen og fremtidens matprodusenter, sier Angell.
Det er gratis inngang på Festplassen og medlemmer i SRF kan benytte seg av BT-Fordel prisen på kursene. Hjertelig velkommen!