La oss gå sammen om å lage Verdens lengste Hovedprosesjon!

I år vet vi at det ikke blir mulig å gjennomføre de store arrangementene som bergenserne slutter opp om i hopetall, og som har gjort 17. mai-feiringen i Bergen viden kjent. Det blir ikke noe flaggtog, hovedprosesjon eller vikingskip. Noe skal vi likevel få til, og SRFs (Salgs- og reklameforeningen) initiativ til å lage en digital prosesjon er et kjærkomment forslag som 17. mai-komitéen umiddelbart ga tilslutning til å samarbeide om.

Vi vil invitere alle bergensere, store og små, til å sende inn et bilde av seg selv. Ja, også du som er utflyttet bergenser eller befinner deg i utlandet kan være med i prosesjonen i år!

Bildene vil bli satt sammen til en digital prosesjon som vil bli tilgjengelig på ulike digitale flater. Men, det stopper ikke der! Planen er å lage bannere som blir brukt på selve nasjonaldagen rundt i byrommet. På denne måten kan vi være sammen, uten å kunne være det fysisk. Det skal ikke mye til før vi har den største samlingen av mennesker 2021 har sett så langt!

Blir det anledning til det, ønsker vi også å stille ut alle bannerne samlet etter 17. mai ved f.eks. Lille Lungegårdsvann. Da blir det nesten som i gamledager på Wernø og Gulbrandsen (for de som måtte huske det) hvor du kunne gå og lete etter bilde av deg selv fra nasjonaldagen.

Vår kjære ordfører er selvsagt helt i front av prosesjonen med det første bildet.

Send inn bilde av deg og familien her


Spørsmål? Ta kontakt med

Mette Gro Skaugvoll, 17. mai-komiteen i Bergen

Tlf: 932 32 609

E-post: mettegs@gmail.com

Mariell Sæternes, SRF

Tlf: 977 27 213

E-post: mariell@srf.no

Våre Partnere