#ReddBeffen

Som omtalt i BA onsdag denne uken, startet SRF kronerullingen for næringslivet.

- Vi har fulgt med på saken i avisen og fant ut at her måtte vi være med å bidra. Vi ser at mange private er med og gir penger, men vi vil starte en kronerulling fra næringslivet, sier daglig leder Salgs- og Reklameforeningen (SRF), Mariell Sæternes.

Fjordkraft og SRF

Linda Holmedal og Trond Breidmyr, eiere og drivere av Beffen, ante ikke hva de kunne vente seg, men begge tok til tårene da markedssjef i SRF, Hans Martin Opsal, overrakk dem en sjekk på 20.000 kroner.

Sæternes forteller at hun etter mandagens oppslag i BA tok kontakt med bedriftens nettverk for å få flere til å bidra til Beffen. En av dem som hev seg rundt og svarte ja umiddelbart, var Fjordkraft.

– Vi har et lokalt engasjement, og saker som dette er midt i kjernen av det vi ønsker å støtte. Beffen er en viktig del av Bergen, sier salgssjef for Vestlandet i Fjordkraft, Christian Sørensen.

Også han hadde med seg 20.000 til Holmedal og Beffen.

Skipperen og samboeren Trond Breidmyr ser måpende på de fremmøtte og hverandre før de nok en gang lar tårene renne.

– Vi setter ufattelig stor pris på dette. Jeg har jobbet så hardt for denne båten i så mange år, disse pengene er gull verdt for oss, sier Holmedal med tårene rennende nedover kinnene.

Rørte givere

– Når man ser hvor mye dette betyr, og hvor stor lysten er til å drivere videre for de, da blir man rett og slett rørt, sier Sæternes.

Alle tre giverne blir tydelig rørt når de ser reaksjonen til Holmedal og Breidmyr.

– Linda og Trond er virkellig ildsjeler for byen og Beffen - klart vi ønsker å hjelpe til, hva er vel Vågen uten Beffen, sier Opsal.

Håper at flere fra næringslivet blir med

Lederen i SRF håper nå flere lokale bedrifter vil være med på kronerullingen de har startet slik at Holmedal både kan få reparert begge båtene sine, og kan få et godt økonomisk fundament for videre drift.

- Vi oppfordrer flere bedrifter i Bergen til å bli med på kronerullingen, ikke bare har de to båter som trenger reperasjoner, men de trenger gjerne noen sponsorer til å støtte opp under driften gjennom året, sier Sæternes.

Dersom noen bedrifter ønsker å bidra, kan dere kontakte SRF, så kan SRF viderformidle kontakt, samt informasjon til media.

Disse med så langt:

SRF

Fjordkraft

CoEvent

Tall Ship Races

Våre Partnere