Terje Breivik ny adm. dir for Akvariet og Verdenshavsenteret O

Styret i Stiftelsen Akvariet i Bergen har ansatt Terje Breivik som ny administrerende direktør. Breivik vil også stå i spissen for etableringen av Verdenshavsenteret O, som Akvariet vil være en del av ved ferdigstillelsen. Med Breiviks solide ledererfaring nasjonalt og en visjonær tilnærming, er styret overbevist om at han vil føre organisasjonen inn i en spennende fremtid. – «Terje Breivik er en svært erfaren leder med betydelig gjennomføringskraft,» uttaler styreleder Erik Bøckmann.

Med omtrent 230.000 årlige besøkende og et dedikert team på 45, har Akvariet i over 60 år vært en bauta innen marin kunnskapsformidling. Den nytilsatte direktøren vil ikke bare utvikle denne arven, men også lede opprettelsen av det banebrytende Verdenshavsenteret O på Dokken i Bergen. Et senter som har som ambisjon å utgjøre en forskjell for havet.

Å utgjøre en forskjell for havet l

«For meg er ikke dette bare en jobb, men en unik mulighet til å få være en del av prosjektet som skal utgjøre en forskjell for havet», sier Breivik. «Akvariet i Bergen er Norges mest kjente havinstitusjon og står på terskelen til en spennende fremtid som en del av Verdenshavsenteret O. Å få være med å bidra i denne utviklingen sammen med det kunnskapsrike laget på Akvariet, og til det kollektive arbeidet som vår havby, -region, og -nasjon står overfor, er en ære».

Verdenshavsenteret O vil bli mye mer enn et spektakulært akvarium; det skal være en samlingsplass hvor utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljøer og havindustrien kan dele kunnskap, inspirere til blå/grønn innovasjon, og dermed tiltrekke internasjonal industri og akademia til Bergen. Verdenshavsenteret O vil også spille en avgjørende rolle i å bidra til rekruttering til både utdanning og næringsliv.

En svært erfaren leder

"Vi søkte en leder med nasjonal styrke, kommunikasjonsevne og tillitsskapende kraft," sier Bøckmann. "I Terje Breivik har vi funnet en som ikke bare møter disse kriteriene, men også bringer med seg en dyptgående forståelse for både næringsliv og politikk."

Terje Breivik har vært stortingspolitiker samt parlamentarisk leder, generalsekretær og nestleder i partiet Venstre. I tillegg har han vært ordfører i Ulvik kommune og seniorrådgiver i Eviny. Han kommer nå fra stillingen som konsernsjef i sjømatkonsernet Rolf Haugarvoll AS som omsetter for omlag 1,7 mrd. kroner. Han er også styreleder i Helse Bergen, Hardanger og Voss næringshage og har flere andre styreverv.

«Jeg kjenner til Akvariet og Verdenshavsenteret O. Å nå få anledning til å jobbe systematisk med dette fra innsiden sammen med alle de flinke folkene som er i dagens organisasjon er utrolig givende og spennende. På samme måten gleder jeg med til å være med å forankre Verdenshavsenteret O politisk som den viktige nasjonale institusjonen dette skal bli, ikke bare for havbyen Bergen, men for havnasjonen Norge», avslutter Breivik.

Breivik trer inn i sin nye rolle 1. mars 2024.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Erik Bøckmann, styreleder i Stiftelsen Akvariet i Bergen, mobil 926 36 200

Terje Breivik, mobil 994 91 315

Våre Partnere