Ep. #35 Preben Carlsen - Fast fashion - en miljøkatastrofe og markedsføringsskam

Fast fashion er en «møkkaindustri». Klær til en verdi av 460 milliarder dollar havner i søppelet hvert år. Og 2 av 3 plagg funnet i restavfallet er ikke ødelagte.

Mye takket være brilliant markedsføring har vi havnet i denne situasjonen. Et av de fremste eksemplene er verdens mestselgende moteselskap Shein, fra Kina. Shein tar i bruk en kombinasjon av persondata, kunstig intelligens, sosiale medier, influencere, billige plastmaterialer og umenneskelige arbeidsvilkår for å produsere klær og annet ræl som koster så lite at 13 åringer har råd til å kjøpe en kjole med egne penger. Her får ordet brilliant markedsføring en seriøs bismak. Alt er gjort etter boken, men blottet for etikk og moral. Planeten drukner i tekstiler av dårlig kvalitet.

Den beste til å skape en skikkelig vekker på teamet er Preben Carlsen, mannen bak Switch, og tidligere kjent fra Trigger, GoGood og Episode 13 i Market Mad. Han er et orakel av kunnskap om også tekstilbransjen, og med sitt konstruktive sin gir han stor innsikt i hva som foregår, men også inspirasjon til å tenke løsning og ikke bare panikk for at alt håp er ute.

SRFs kunnskapspodcast MARKET MAD ledes av Ina Stølen som er daglig leder i BRANDITY. Hun inviterer spennende og dyktige gjester som deler sin kunnskap innen markedsføring og salg.


Ønsker du å se podcasten i videoformat, klikk her.


Her finner du podcasten MARKET MAD:

Podcasten er produsert av:

Hør episoden:

Våre Partnere