Dette kurset er en del av en kursserie i tre deler, man kan velge å melde seg på kun denne delen eller alle tre delene.

I det tredje og siste kurset vil vi gå innom viktige temaer knyttet til personvern og etikk i forbindelse med bruk av kunstig intelligens. Vi vil diskutere etiske implikasjoner av AI knyttet til personvern, ansvarlighet og governance og komme med eksempler på situasjoner der det oppstår dilemmaer rundt disse temaene.

Siste halvdel av dagen vil vi presentere kommende trender og den potensielle fremtiden til AI, samt diskutere i plenum hvilken påvirkning og påvirkningskraft vi antar at AI vil ha for fremtidens bedrifter.

Avslutningsvis gir vi en veiledning til ytterligere ressurser for å lære om AI.

Her finner du informasjon om Kurs 1: Introduksjon til AI og dens bruksområder

Her finner du informasjon om Kurs 2: Grunnleggende om maskinlæring og data

tir. 07. mai

SRF Kurs: Etikk, sikkerhet og fremtiden med AI

08:30 - 12:00
KPMG AS, Kanalveien, Bergen, Norge
SRF-medlem og inviterte av KPMG: 1500,- eks. mva per deltaker (3000,- eks. mva for alle tre kursene per deltaker). Ta kontakt dersom du ikke er medlem på post@srf.no.

John Hornslien

KPMG

John leder KPMGs faggruppe for personvern og cyber-regulatorisk rådgivning. Han er utdannet jurist og økonom, og har 9 års erfaring fra privat og offentlig sektor og spisskompetanse på IKT-rett, personvern og cybersikkerhet. John har jobbet mye i skjæringsfeltet mellom teknologi og jus, og har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor når det kommer til regulatorisk rådgivning. Han har god dialog med Datatilsynet og andre tredjeparter vedrørende personvernrettslige problemstillinger, slik som Personvernnemnda, herunder med hensyn til vurderinger av rettslig grunnlag og ivaretakelse av de grunnleggende personvernprinsippene ved behandling av personopplysninger. John bistår klienter og kunder innenfor en rekke kommende Cyber-regelverk fra EU, herunder NIS, NIS2, DORA og AI-act.

Samia Touileb

Førsteamanuensis i språkteknologi ved Institutt for Informasjons og medievitenskap, Universitet i Bergen

Samia Touileb er førsteamanuensis i språkteknologi ved Institutt for Informasjons og medievitenskap, Universitet i Bergen. Hun har en mastergrad i kunstig intelligens og en doktorgrad i språkteknologi. Hun var postdoc ved språkteknologigruppen, institutt for informatikk, Universitet i Oslo mellom 2017 og 2021, og har jobbet som forsker ved forskningssenteret MediaFutures (Research Centre for Responsible Media Technology & Innovation) på Universitet i Bergen mellom 2021 og 2023.

Julie Lossius Husum

Advokatfullmektig i KPMG Law


Julie jobber som advokatfullmektig i KPMG Law Advokatfirma hvor hun er tilknyttet tjenesteområdet Cyber Regulatory. Hun hjelper klienter med å navigere gjennom komplekse juridiske spørsmål i skjæringsfeltet mellom jus og teknologi. Julies ekspertise spenner over flere områder, med hovedfokus på personvern, samt regulatoriske krav knyttet til kunstig intelligens og blokkjedeteknologi.

Våre Partnere